Werkwijze

Oplossingsgericht werken

Mimosa richt zich met haar kindercoaching op kinderen van 4 tot 14 jaar.  Ieder kind is natuurlijk uniek en daarom start ik steeds vanuit de hulpvraag van het kind. “Voel je je niet goed in je vel? Gaat het wat moeilijker op school door een moeilijke periode thuis? Of zit je in de knoop met je emoties?” Dan gaan we samen op zoek naar een oplossing die bij jou past!

Aan de hand van diverse werkvormen gaan we oplossingsgericht te werk. Daarbij maak ik bijvoorbeeld gebruik van visualisatietechnieken en spellen om samen met het kind in een ongedwongen sfeer tot een oplossing te komen. Zo zorgen we er op een leuke manier voor dat het kind zelf zijn talenten kan ontdekken, leert zich weerbaarder te maken en zich kan ontwikkelen volgens zijn of haar eigen potentieel. 

N

1. Kennismaking

Denk je dat je kind behoefte heeft aan een coachingtraject of een gesprek? Neem dan volledig vrijblijvend contact met me op via mail of telefoon. Tijdens deze kennismaking beslissen we samen of we een coachingtraject opstarten en maken we een afspraak voor een intakegesprek.

N

3. Coaching

Tijdens onze eerste ontmoeting ga ik via een gesprek op maat van je kind op zoek naar zijn of haar hulpvraag. Wanneer we die helder hebben, gaan we via diverse werkvormen samen aan de slag.

Ik streef er tijdens de sessies naar om op een speelse manier het negatieve gevoel dat het kind ervaart, om te buigen naar een gevoel van zelfzekerheid en weerbaarheid. Op die manier houdt ook het (ongewenste) probleemgedrag op te bestaan.

N

2. Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek – met een of beide ouders, maar zonder het kind – bespreken we de verwachtingen van de ouders en het beoogde doel van de coaching. Voor dit intakegesprek reken ik een forfaitair bedrag van € 40.

N

4. Evaluatiegesprek

Na afronding van het coachingtraject wordt een evaluatiegesprek ingepland, hierbij is je kind niet aanwezig. We bespreken samen de evolutie van het gedrag van je kind, en kijken of jullie verwachtingen werden ingelost en verdere opvolging nog nodig is.

Hier kan je me bereiken!

Als leerkracht ben ik niet altijd bereikbaar tijdens de schooluren. Aarzel echter niet om een boodschap na te laten op de voicemail. Ook kan je me altijd een mailtje sturen.

Bel me

0478/50 02 35